martes, 21 de junio de 2011

Fem un bento?

El bento és una menja d'origen japonés. Però no penseu que es tracta d'un plat de peix cru, amb algues, tofu, wasabi i salsa Kikoman. Gairabé es tracta d'una fisolofia (saludable, sempre saludable) aplicada a l'alimentació.
És un tipus de menú de carmanyola, actualment molt habitual al Japó i també a EEUU. Aquesta menja respon a les principals necessitats del que tindria que ser qualsevol plantejament d’alimentació, es a dir, que sigui:
  • saludable
  • segur
  • atractiu i apetible
  • fàcil d’elaborar
  • econòmic
Saludable. Ens aporta els nutrients adequats per a cobrir la majoria de les nostres necessitats.
Segur. En termes de seguretat alimentaria. Tenint en compte que és un tipus de menjar que s’elabora hores abans del seu consum, cal anar amb cura per a que no ens pugui provocar cap tipus de toxiinfecció alimentària: salmonela, campilobacter, etc,...
Atractiu. L’estètica de la presentació cal tenir-la en consideració. Apetible en quan olors, textures, formes,etc...
Fàcil d’elaborar. Cal poder fer el plat amb els estris habituals a qualsevol cuina, sense utilitzar tècniques culinàries complexes i sense comprometre el nostre temps més del necessari. Els ingredients per elaborar aquests plats tenen que ser fàcils de trobar.
Econòmic. El cost dels ingredients té que ser raonable.
I si volem, també pot ser sostenible i ecològic. Si fem servir productes de temporada, de producció controlada o ecològics, de producció local o de comerç just,... Com a qualsevol tipus de cuina. Els ingredients manen.

Aquest any els nens faran el taller bento d’Arts al Clip d’Arts. Els pares us quedareu enrere? Per anar una mica més enllà de les típiques carmanyoles, us llanço un repte: prepareu bentos.

Un bon llibre de bento:

               disponible a Amazon


Una bona web de bento:
http://justbento.com/


Un divertit  i didàctic video de bento:


Vagi de gust!

            

No hay comentarios:

Publicar un comentario