lunes, 4 de julio de 2011

El PAFES i el Manifest de Toronto per l'activitat físicaEl Manifest de Toronto per l’activitat física: una crida global a l’acció ha estat traduït al català i el castellà pel Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya.

El Manifest de Toronto és un document de consens internacional sobre accions comunes que s’haurien de portar a terme per promoure l’activitat física. El document explica els beneficis de l’activitat física per a la salut, però va molt més enllà i dona exemples concrets adreçats a tots sectors relacionats:
  • l’educació
  • el transport
  • l’esport i la recreació
  • la planificació urbanística.
Dos anys van ser necessaris per arribar al text definitiu gràcies a les aportacions de 2.000 comentaris de 450 organitzacions o persones de 55 països de tot el mon. El Consell Global per a la Defensa de l’Activitat Física (GAPA) de la Societat Internacional per a l’activitat Física i la Salut (ISPAH) va liderar aquest projecte.

La publicació (en anglès) del Manifest es va produir durant la sessió plenària de clausura del 3er Congrés internacional sobre activitat física i salut pública a Toronto, el maig de 2010. Des d’aleshores, ha estat traduït a 17 llengües entre les que es ara es troben el català i el castellà.

Cal destacar que el text va adreçat a qualsevol persona i/o institució que tingui ganes de fer quelcom per lluitar contra el sedentarisme. És a dir, es donen claus tant a dirigents com a professionals de l’ensenyament, l’esport, l’oci, la salut i l’urbanisme.

Es pot potenciar aquesta estratègia reenviant el Manisfest a col·legues i donant suport (individual o institucionalment) al web del Manifest de Toronto.

Quants més registres i suport, més sinergia i força s’obtindrà en aconseguir els beneficis de l’activitat física al nostre país, a Europa i arreu del món.

_
 .

No hay comentarios:

Publicar un comentario